W miniony weekend Uczestnicy Zajęć Klubowych wzięli udział w pierwszej części warsztatów decaupage i kolejnych ogrodniczych. Podzieleni na trzy małe grupy, pracując naprzemiennie zapoznali się z techniką zdobniczą polegającą na przyklejaniu na odpowiednio przygotowaną powierzchnię (drewno, metal, szkło, plastik, ceramika) wzoru wyciętego z papieru lub serwetki. Na pierwszych zajęciach wygładzili powierzchnię drewnianą pudełka i chustecznika, pomalowali farbą akrylową, wybrali wzór serwetki, którą na kolejnych zajęciach będą przyklejać na pudełko i lakierować. W ogrodzie posiali zioła i warzywa tj. szczypiorek, bazylię, sałatę, pomidory i cukinię, które w sezonie letnim wykorzystają do zdrowych sałatek i potraw z grilla. Podlali wysiane w zeszłym sezonie pietruszkę, szpinak i czosnek ozimy. Uczyli się praktycznie korzystać z internetowej oferty restauracji serwujących dania na dowóz do klienta, wybierać i zamawiać pizze. Zajęcia odbyły się w reżimie sanitarnym.