Wielkimi krokami zbliżają się Andrzejki. Mimo, że uczestnicy zajęć klubowych WTZ PSONI Koło w Krośnie wiedzą, że w związku z panującą pandemią, nie można organizować imprez, postanowili w inny sposób przygotować się do nadchodzącego święta. Zorganizowali spotkanie, na którym pod okiem profesjonalnego kucharza nauczyli się jak przygotować rozmaite przystawki.

Podzieleni na małe grupy przyrządzili następujące przekąski: roladę szpinakowa, tatar ze śledzia w marynowanych burakach, sałatkę z serem hallumi, ślimaczki z ciasta francuskiego i słodkie bajaderki. Następnie wykorzystując wcześniej zdobyte umiejętności z zakresu savoir vivre przygotowali poczęstunek w formie szwedzkiego stołu i kosztując frykasów planowali andrzejkowy wieczór tradycyjnych wróżb. Zajęcia zakończyły warsztaty z zakresu różnych sposobów radzenia sobie ze stresem.